יום שני, 8 באוקטובר 2012

ואמר הקברניט, אין דבר.



אבל המים נוזלים המים אוזלים המים יורדים.
האם קרה לכם פעם כי גיליתם, כי מדירת השכן שלכם דולפים מים לתוך דירתכם? ברור שקרה. אחרת לא הייתם נשארים פה לקרוא את זה. אתם מתעניינים איך אחרים מתנהגים כשמתברר להם כי נפלו בפח. כנראה שכמו אצלכם. אדם מתכנן תכניות, והשכן צוחק.
בעולם טוב יותר לא היו מלחמות, לא היו תורים בסופרמרקטים, לא היו שכנים מייאשים.
אבל בעולם הקיים,  יש את כל המרכיבים  האלו.
   
בחנות קטנה בשוק מחנה יהודה, סוחרים בחנות מתלוננים אצל השכנה שגרה מעליהם. מים נוזלים מדירתה וחודרים לתוך החנות דרך התקרה, לתוך מערכת החשמל ועושים נזקים לחנות, ולסחורה, נזקים כספיים ובעיות מול חברת החשמל. וכמובן, עגמת נפש. הרבה עגמת נפש. מי שלא חטף רטיבות, לא ידע עגמת נפש מימיו. והיא בתגובה לפניות שלהם, במקום לתקן את הכול ולבקש יפה סליחה, לא עושה כלום. אחרת לא היינו מדברים על עולם אידיאלי. והתיק לא היה מגיע אל המפקח על רישום מקרקעין, המטפל בתיקים של סכסוכי שכנים בבתים משותפים בהם המבנה אמנם משותף, אבל יש מעט מאוד שיתוף פעולה בין הדיירים.
    
הם שולחים לה את כתב התביעה אבל אין מי שיפתח דלת, אין מי שייקח את זה, ואין עם מי לדבר. אבל המים נוזלים המים אוזלים המים יורדים. הם מדביקים לה את הניירת  על הדלת אבל שום דבר אחר אינו קורה, בלילות הקיץ החמים. היא גם לא מגישה כתב הגנה. ומה בדיוק היא חושבת שיקרה כאשר היא מתעלמת ממה שקורה. ואמר הקברניט, אין דבר אין דבר. כן, אולי היא תתעורר בוקר אחד ותגלה כי הכול זה חלום שחלמה בלילה במיטה. זה בסך הכול איזו פיסת נייר שמישהו הדביק לה על הדלת. היא לא מכבדת את השכנים שלה אז נייר התלוי על הדלת היא תכבד?
    
ברוב המקרים שאני מכיר, בסוף, התנהלות מהסוג הזה נגמרת כאשר האיש מתעורר מאוחר מדי, כשכבר יש כנגדו פסק דין, ועורך דין זריז אץ לו רץ לו לפתוח תיק בהוצאה לפועל. או אז,  הרכבת עוזבת את הרציף וכעבור זמן לא רב, נשמעות דפיקות לא נעימות על הדלת.  ואני אומר,  למי שמוכן להקשיב, כשיש חדשות לא טובות, עדיף לשמוע אותן מהר, כדי שאפשר יהיה לטפל בבעיה מהר ולא לתת למוגלה להתפשט. לא טוב להגיע לאשפוז עם חום גבוה, כשבקושי אפשר למצוא מישהו שירצה לטפל בזה.
    
אז עכשיו הם, כלומר התובעים, יכולים בהתאם לפסק הדין  לבצע עם  בעלי מקצוע מטעמם את התיקונים הנדרשים בתוך דירתה והיא חייבת לאפשר להם  להיכנס לדירתה,  לבצע את הנדרש ולהשיב להם את כל הוצאות התיקון.
נשאר רק למסור  לה, במסירה אישית, העתק מפסק הדין הזה.
אבל מה יהיה אם שוב היא לא תסכים לפתוח  להם את הדלת..??

לקריאת פסק הדין – נא לחצו כאן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה